Chevy SS Forum banner
121 - 140 of 221 Posts
Szukałem również numerów produkcyjnych MY2017, więc będę sprawdzał ten post, ponieważ wydaje się, że jesteście zorientowani!! Przy okazji, mogłem być ostatnią sprzedażą we WRZEŚNIU!!! Zakupiono 30 września

Tak, wszyscy czekamy na opublikowanie statystyk za 2017 rok. Mamy nadzieję, że wkrótce.

Aktualizacja: Wczoraj rozmawiałem z Angelo O. z CCC. Nadal czekają na informacje z ich "wewnętrznego źródła". Zapewniła mnie ponownie, że zamieszczą je tutaj, gdy tylko je otrzymają.

Z niecierpliwością czekam na te informacje (nie wiem dlaczego jestem tak ciekawy - po prostu jestem), mam nadzieję, że CCC wkrótce nawiąże współpracę. Arkusz kalkulacyjny jest świetny, fajnie jest od czasu do czasu na niego spojrzeć.

Dobre rzeczy wymagają czasu... :hidesbehindsofa:
Tak, jak instrukcja serwisowa OEM z 2017 roku. Chcę tego pendrive'a za 250$...

• Like
Reactions: SNOWPROB
Zestawienie kolorów 2017 według socialmedia@gm.com:

Heron White [White] = 1,114
Nightfall Gray Metallic [Gray] = 670
Orange Blast Metallic [Orange] = 398
Phantom Black Metallic [Black] = 1,283
Red Hot 2 [Red] = 282
Regal Peacock Green Metallic [Green] = 149
Slipstream Blue Metallic [Blue] = 460
Switchblade Silver [Silver] = 304

Nadal będę czekać na pełne zestawienie od CCC, aby zaufać jakimkolwiek podawanym liczbom.

Discussion starter · #131 ·
Tak, na Facebooku ludzie publikowali numery, które dawał im Chevy Chat. Mieliśmy 4660, 4008, 4009 i 4088. Czekam też na oficjalną premierę. To nie ma sensu haha.

Czyste spekulacje, ale wygląda na to, że to się sprawdziło...
Jeśli mamy do dostarczenia około 1900 sztuk, zastanawiam się, ile z nich jest już zarezerwowanych lub sprzedanych? To dość wysoka liczba i na tej podstawie wraz z kończącymi się miesiącami letnimi spodziewam się kolejnej wyprzedaży minimum 10%, prawdopodobnie bliżej 15-20% za kilka miesięcy.
171 w zeszłym miesiącu, a teraz 150, zgodnie z oczekiwaniami. Ale niech teraz otworzą się wrota, skoro niektóre/wszystkie są obniżone o 20%. Wygląda na to, że możemy wyprzedać się do końca listopada, chociaż założę się, że w nowym roku wciąż będziemy mieli kilka sztuk, tylko że nie za wiele.
227 sprzedanych w sierpniu. LOL na zmianę rok do roku (14 do 227), ale to wszystko z powodu wstrzymania sprzedaży. Prawdopodobnie pozostało do sprzedania około 1325 sztuk lub gdzieś w pobliżu. Historycznie sierpień jest ostatnim lepszym miesiącem sprzedaży, zanim zaczniesz obserwować spadek we wrześniu i później. Jeśli nie zostaną zaoferowane żadne wyprzedaże (wyprzedaże) takie jak 10% lub 20% widoczne wcześniej, GM prawdopodobnie sprzeda średnio 150-175/miesiąc w ciągu najbliższych 3 miesięcy. Prawdopodobnie około 100/miesiąc w miesiącach zimowych. W tym tempie wiosną może pozostać około 500 sztuk, ponownie zakładając brak dużej wyprzedaży. Z drugiej strony, jeśli zostanie zaoferowane 10% lub nawet 20% i zbliżymy się do 500 sprzedanych sztuk, jak to było wcześniej, mogą one wyprzedać się znacznie szybciej. Prawdopodobnie oznacza to, że osoby niezdecydowane mają trochę czasu, aby wstrzymać się i „poczekać i zobaczyć” do przyszłego roku. Zakłada to, że chcesz samochód. Po prostu przygotuj się do rzucenia się, jeśli pojawi się wyprzedaż.

Wygląda na to, że możemy wyprzedać się do końca listopada, chociaż założę się, że i tak zostanie nam coś na nowy rok, tylko niewiele.
Które z nich Twoim zdaniem zostaną i dlaczego?

Myślę tylko o chciwych dealerach.

Które Twoim zdaniem pozostaną i dlaczego?

Myślę tylko o chciwych dealerach.
Listopad to czas, kiedy sprzedaż takich samochodów jak te zwalnia na miesiące zimowe. Ostatnim razem, kiedy była zniżka 20%, wierzę, że sprzedano 500 sztuk, ale to było w ciągu tygodnia lub mniej przed wstrzymaniem sprzedaży.

Byłbym zaskoczony, gdyby wszystkie 900-1000 (lub ile dokładnie pozostanie) zostały sprzedane w tym zimnym miesiącu z dużym świętem. Widziałbym, jak sprzedaje się około 700, pozostawiając co najwyżej kilkaset. Wtedy myślę, że dealerzy zaczną zawyżać ceny, gdy liczba zaległych zamówień zacznie spadać poniżej 100.

1200 sprzedanych w marcu. Zobaczymy, co przyniesie listopad. To pasuje, półtora tygodnia po zamknięciu zakładu. Dobry sposób, żeby położyć temu kres.

Drogi Święty Mikołaju....

Przynieś mi samochód......
Te Święta (Drogi Święty Mikołaju)
Potrzebuję SS
Żeby ogrzać moje serce
Ten samochód jest najlepszy!
Och, 20% wyprzedaż się spóźnia
Więc wyślij go prosto tutaj
Nie sądzę, żebym dał radę przetrwać kolejny rok.
No dalej Święty Mikołaju, postaraj się
Przynieś mi 415 koni, 415 ft/lbs
Uwielbiam sposób, w jaki brzmi to niesamowite zwierzę

Potrzebuję napędu na tylne koła, tak
Żeby zawieźć mnie do domu i z powrotem

Te Święta
Niemal to czuję
Byłem grzecznym dzieckiem przez cały rok
Dałem z siebie wszystko, dobrze czy źle
Czy jestem niegrzeczny, czy jestem miły?
Sprawdź swoją listę i sprawdź ją dwa razy
Czy nie widzisz, że czeszę włosy?
Kolejna noc z SUV-em, której po prostu nie mogę znieść.
No dalej Święty Mikołaju, proszę?
Spójrz na mnie, klęczę

Och, przynieś mi SS
Obiecuję, że zawsze będę w najlepszej formie
Te Święta (Drogi Święty Mikołaju)
Potrzebuję SS
Potrzebuję SS
Potrzebuję SS

Zadzwoniłem do CCC i zapytałem o mój kolor, OBM. Przesłali mi te informacje w e-mailu. . .
Dziękujemy za skontaktowanie się z Centrum Obsługi Klienta Chevroleta. Doceniamy czas, jaki poświęciłeś na napisanie do nas w sprawie Twojego Chevroleta SS z 2017 roku.Oto informacje, które udało mi się uzyskać w związku z Twoim zapytaniem.PRODUKCJA KRAJOWA 4660ENG 8 CYC (LS3) 4008TRANSMISJA: TRANSMISJA MANUALNA (MER) 1310EMISJE FEDERALNE (FE9) 3106DŹWIGNIA GAŁKI ZMIANY BIEGÓW: GAŁKA ZMIANY BIEGÓW (VY7) 4008WYDECH: WYDECH PERF (NPP) 4008OSIE: OŚ (G80) 4660ZAWIESZENIE: ZAWIESZENIE (FE3) 4008WYKOŃCZENIE 5: WYKOŃCZENIE (4AA) 4660KOLORY ZEWNĘTRZNE: G8N Light My Fire Orang 398LUSTERKO I/S (wewnątrz): LUSTERKO I/S (DBX) 4008REFLEKTORY: HD LAMP H/I (T4F) 4008SPOILER: SPOILER R.E PNL (D80) 4008SYSTEMY AUDIO: RADIO (UHQ) 4008GŁOŚNIKI: SPKR PREM (UQA) 4008ANTENA: ANTENA (U77) 4008MATY PODŁOGOWE (B34) 4008SZYBERDACH (CF5) 3462PALIWO E10 (FHO) 4008PODWOZIE (F55) 4008PEDAŁ SPORTOWY (JF5) 4008PODGRZEWANE SIEDZENIE FT (KA1) 4008ONSTAR (UE1) 4008INTERFEJS WR (UP9) 4008USB RECP (USR) 4008R/V/ KAMERA (UVC) 4660WYŚWIETLACZ HEADS UP (UV6) 4008FT PLATE PKG (VK3) 4660FREQ LD (XL7) 4660
Według tych informacji wyprodukowano 4660 samochodów, ale tylko 4008 otrzymało LS3. ?!?!?! Na pierwszy rzut oka to nie ma sensu. Musi być coś więcej w tych liczbach.Ale jeśli te liczby są prawdziwe, to stosunek automatów do manuali wynosi 28%. Mogę wtedy zasadnie założyć, że około 28% OBM było manualnych. . . i wyprodukowali tylko 398 OBM, więc mój samochód to potencjalnie 1 z około 111. Woo Hoo!

Zadzwoniłem do CCC i zapytałem o mój kolor, OBM. Przesłali mi te informacje w e-mailu. . .

Zgodnie z tymi informacjami wyprodukowali 4660 samochodów, ale tylko 4008 otrzymało LS3. ?!?!?! Na pierwszy rzut oka to nie ma sensu. Musi być coś więcej w tych liczbach.

Ale jeśli te liczby są prawdziwe, to stosunek automatów do manuali wynosi 28%. Mogę wtedy zasadnie założyć, że około 28% OBM było manualnych. . . i wyprodukowali tylko 398 OBM, więc mój samochód to potencjalnie 1 z około 111. Woo Hoo!
Stosunek wyniósłby około 33% manualnych w oparciu o 4008 ogółem. Spodziewałbym się, że kolor taki jak OBM będzie miał wyższy % manualnych. Spójrz na poprzednie lata... bardziej unikalne kolory to 50-50 lub nawet wyższe % manualnych.

4008 ss + 652 ppv = 4660

Zgodnie z tymi informacjami wyprodukowali 4660 samochodów, ale tylko 4008 otrzymało LS3. ?!?!?! Na pierwszy rzut oka to nie ma sensu. Musi być coś więcej w tych liczbach.

Ale jeśli te liczby są prawdziwe, to stosunek automatów do manuali wynosi 28%. Mogę wtedy zasadnie założyć, że około 28% OBM było manualnych. . . i wyprodukowali tylko 398 OBM, więc mój samochód to potencjalnie 1 z około 111. Woo Hoo!
W ostatnich 12 miesiącach produkcji Holden wyeksportował 4008 sedanów Chevrolet SS do USA i 652 Caprice PPV.

4008 SS + 652 PPV = 4660

https://www.redbook.com.au/car-news...arge-passenger/chevrolet/holden-winds-up-us-export-program-107316?csn_tnet=true

PPV miał różne opcje silnika.

MECHANICZNY

Napęd na tylne koła
Silnik 3.6L SIDI DOHC V6 VVT, zawiera FlexFuel3 (etanol E85)
Silnik 6.0L V8 SFI z Active Fuel Management®, zawiera opcję FlexFuel3 (etanol E85) (bez dodatkowych opłat)
Dostępny kredyt na konserwację floty4
6-biegowa automatyczna skrzynia biegów
Wytrzymały 4-kołowy system hamulcowy z tarczami przeciwblokującymi
Wytrzymałe zawieszenie policyjne
Chłodnica oleju przekładniowego

121 - 140 of 221 Posts