Chevy SS Forum banner
641 - 660 of 1,166 Posts
Bardzo możliwe, że pożałuję, że o to pytam, ale...

Czy wiesz, czy te reflektory są kompatybilne z naszymi samochodami?
Gdzie można znaleźć numer części?
Wyglądają groźnie i świetnie pasowałyby do pełnego zaciemnienia wykończenia nadwozia, co jest wyglądem, który od jakiegoś czasu próbuję rozgryźć.
Myślę, że ponieważ my (Australia) jeździmy po lewej stronie, ustawienie reflektorów może być inne,
ale nie widzę żadnego innego problemu.
Kiedyś był tu gość o nazwisku "crazy Paul", który robił części Holden dla klientów z USA.
Może poszukaj go i zapytaj???

Uwielbiam mojego SS i mój kumpel też, ale jego samochód jest zdecydowanie o wiele fajniejszy...

Cóż, nie wiem, czy "o wiele fajniejszy", po prostu inny rodzaj fajności (fajny płaski wał korbowy). :wink

PS, Doc, jak zrobiłeś białe klamki?
Dużo pytań, błagania i dobrej woli innych ludzi. Lol. Oryginalny dealer, od którego kupiłem samochód, pomalował je, a dealer, który zrobił moją konwersję Holdena, je zainstalował.

Faza 3 z budżetem zrobiona dzisiaj... białe klamki (owinięte winylem, niedoskonałe, ale tymczasowe) i czarne boczne otwory wentylacyjne. Jutro faza 4 w mojej krucjacie antychromowej - znika przednia osłona chłodnicy (i być może również listwy okienne).

Attachments

Faza 3 na budżecie zrobiona dzisiaj ... białe klamki (owijka winylowa, niedoskonała, ale tymczasowa) i czarne boczne otwory wentylacyjne. Jutro faza 4 w mojej krucjacie antychromowej - znika przednia osłona grilla (i może również listwy okienne.)
Jakiego rodzaju winylu użyłeś do owinięcia klamek? Czy kolor dobrze pasuje do reszty samochodu?

Koła też wyglądają ładnie! Waham się, próbując zdecydować, czy chcę wybrać błyszczącą czerń, czy kolor podobny do twojego.

Jakiego rodzaju winylu użyłeś do owinięcia klamek? Czy kolor dobrze pasuje do reszty samochodu?

A takze koła wyglądają ładnie! Zastanawiam się, czy wybrać błyszczącą czerń, czy kolor podobny do Twojego.
Winyl: Mój lokalny sklep z grafiką dał mi kilka darmowych resztek, więc postanowiłem poeksperymentować. 2 różne biele - oba odcienie 3M Scotchcal. Najwyraźniej biel Heron ma w sobie trochę szarości, a większość białych folii winylowych była DUŻO bielsza. To był bliższy z 2, które mi dali, ale jak widać na zdjęciu, nie jest to idealne dopasowanie, ponieważ winyl jest wciąż trochę bielszy, ale z odległości kilku stóp trudno to zauważyć. Jest jednak o wiele bliżej do Heron niż do chromu. :wink

Zrobiłem to tylko po to, żeby zobaczyć jak to wygląda (dużo lepiej, IMHO) i ostatecznie kupię klamki i zlece ich pomalowanie u dealera, co wydaje się być jedynym sposobem na uzyskanie prawdziwego dopasowania.

Koła: Dzięki. Wybrałem metaliczny szary (antracytowy plasti dip), żeby koła i opony nie były czarną dziurą i żeby było trochę koloru. Wszystko to tylko kwestia gustu, a na rynku jest też wiele świetnie wyglądających czarnych opon.

Bawiłem się w przebieranki w komorze silnika. Podoba mi się! Niewiele robią fabrycznie, aby ta przestrzeń była bardzo atrakcyjna.

Attachments

641 - 660 of 1,166 Posts